Остава критично състоянието на единия от двамата работници, които пострадаха 

...
Остава критично състоянието на единия от двамата работници, които пострадаха 
Коментари Харесай

След инцидента в ТЕЦ „Марица Изток 1”: Остава критично състоянието на единия работник, пострадал

Остава сериозно положението на единия от двамата служащи, които пострадаха  по време на ремонт на помпена станция в  Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 1 ”. Те са  настанени в болничното заведение в Стара Загора. Двамата мъже са на 42 година и 52 година Първоначално са признати за лекуване в болничното заведение в Гълъбово, само че по-късно са преместени в Университетската болница в Стара Загора.

„ Състоянието на по-младия продължава да е сериозно, само че при стабилизиращи се съществени витални индикатори ”, съобщи доктор Петко Михайлов, цитира Нова.

По-възрастният е претърпял в понеделник незабавна животоспасяваща интервенция.

„ Той е в схващане. Състоянието му, може да се каже, че е приемливо ”, съобщи доктор Михайлов.

Двамата служащи пострадаха тежко по време на ремонт на помпена станция  в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 1 ”. Бригада е почиствала шахта на помпена станция за отпадни води. Единият от служащите паднал. Другият се опитал да го хване, само че и той е бил понесен. Вероятно двамата са вдишали отровни  газове.

„ Преди да стартират работа са направили разбор на средата, който не е посочил да има задушливи газове. Но по наша информация е имало такива газове, заради което са изгубили схващане ”, изясни инженер Бележков, представител на „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ”. По думите му най-вероятно не е имало рухване, а служащите са изгубили схващане, до момента в който са били вътре в шахтата.

Инспекцията по труда прави инспекция за аргументите за случая. Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета заради нехайство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР